Smalle banner

Evenementen archief

Thema-avond 'Pubers met een verstandelijke beperking'

Het is niet meer mogelijk om nog in te schrijven voor deze thema avond.

Het Veilige huis organiseert een thema bijeenkomst met het onderwerp pubers met een verstandelijke beperking. Tijdens deze avond is het mogelijk om aan twee workshops deel te nemen. De workshops hebben de volgende onderwerpen:

  • Workshop 1: Verliefdheid en relatie
  • Workshop 2: De seksuele ontwikkeling
  • Workshop 3: Persoonlijke hygiëne in de puberteit
  • Workshop 4: Seksueel grensoverschrijdens gedrag

 

Startdatum dinsdag 09 oktober 2018
Einddatum dinsdag 09 oktober 2018
Prijs per persoon 7.00

Thema-avond: Seks op recept

MaureenHet Veilige Huis doet mee met de Maand van de Leuke seks en we bieden u een bijzonder thema op het gebied van ‘leuke seks’. De thema avond in maart gaat over ‘Seks op recept’. Met Seks op recept bedoelt de spreekster Maureen Hellenbrand (29 jaar oud) zorg die verder gaat dan alleen begeleiden. Ze richt zich op mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking die niet in staat zijn om een relatie aan te gaan of een relatie te behouden.

Meld u snel aan voor deze avond want er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Startdatum dinsdag 06 maart 2018
Einddatum dinsdag 06 maart 2018
Sluitingsdatum maandag 05 maart 2018
Prijs per persoon 7.50

Thema-avond: Gevaarlijke liefde

foto handSekting is van alle tijden maar door de rol van sociale media is het nu zichtbaarder. Er komen steeds meer voorbeelden en verhalen van slachtoffers naar buiten. Er zijn ook slachtoffers onder mensen met een verstandelijke beperking. Normen en waarden op het gebied van seks veranderen, video’s gaan sneller rond en degenen die er misbruik van willen maken hoeven er minder moeite voor te doen. Het is een illusie om te denken dat het allemaal voorkomen kan worden. Wanneer er open over gesproken wordt, kunnen slachtoffers beter de stap zetten om hulp te zoeken. Op deze avond krijg je handvaten om samen in gesprek te gaan over dit belangrijke onderwerp.

Meld u snel aan voor deze avond want er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Startdatum dinsdag 27 februari 2018
Einddatum dinsdag 27 februari 2018
Sluitingsdatum maandag 26 februari 2018
Prijs per persoon 7.50

Thema-avond: Martine Delfos

martine delfos itDe online kaartverkoop is gestopt. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar aan de zaal!

Kinderen zijn in ontwikkeling. Hun hersenen ook. Dat lijkt soms in sprongetjes te gaan. Dat is voor alle kinderen zo, dus ook voor kinderen met een verstandelijke beperking.
Bij de overgang naar de puberteit gebeurt er bij hen iets wonderlijks. Ze ontwikkelen zo snel en zo goed dat ze even denken dat ze geen verstandelijke beperking hebben. Om een tijd later te ontdekken dat het vergeleken met anderen toch zo is. Puberen betekent leren zelfstandig worden, loskomen van je ouders. Bij pubers met een verstandelijke beperking betekent het ook de juiste volwassenen om je heen zoeken die je kunnen steunen en die te vertrouwen zijn. Het betekent ook een stap moeten zetten in het begrijpen van relaties en seks. En dan heb je ook nog school, de virtuele wereld van social media en telefoons.
Op dinsdag 7 november organiseert Het Veilige huis in samenwerking met Novalis en KansPlus Bossche Ommelanden, een thema-avond over het puberbrein en een verstandelijke beperking. Deze avond geeft biopsycholoog, therapeut, docent en schrijfster Martine Delfos een boeiende lezing over dit onderwerp. Ze is een toonaangevend biopsycholoog, therapeut en auteur van verscheidene boeken over jeugdpsychologie, pedagogie, autisme en seksuele voorlichting van kinderen. Meer informatie over haar werk vindt u op www.mdelfos.nl.

Startdatum dinsdag 07 november 2017
Einddatum dinsdag 07 november 2017
Sluitingsdatum dinsdag 07 november 2017
Prijs per persoon 5.00

Gewoon Doen SpelWorkshop Gewoon Doen! Gebruik de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

“Je hebt een ‘niet-pluis-gevoel’ over Sam. Je hebt het gevoel dat er iets met hem is maar je kunt er niet de vinger op leggen. Hij is wat stiller dan normaal, oogt erg vermoeid en eet slechter......”

Informatieve bijeenkomst over de meldcode en een introductie op het spel Gewoon Doen!
Gastsprekers zijn Natascha Pankow (Pankow Training &ZOW) , Christel van der Horst en Jeroen Hindriks (deBlikOpeners) en Erik van Amersfoort ervaringsdeskundige. Samen verzorgen zij deze workshop. Het is een kennismaking van de training: Gewoon Doen! Je krijgt informatie over onder andere de stappen van de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Lees hier meer over Natascha Pankow.

Startdatum dinsdag 26 september 2017
Einddatum dinsdag 26 september 2017
Sluitingsdatum maandag 25 september 2017
Prijs per persoon 7.50

SAMEN KOMEN WE VERDER

Samen bouwen we aan Het Veilige Huis. Door kennis en ervaringen te delen. Naar elkaar te luisteren. Te vragen. En buiten de bestaande hokjes te denken.

Deel je specialisme met ons!

Het Veilige Huis organiseert geregeld lezingen en masterclasses voor ouders van een kind met een beperking en professionals. We merken dat de vraag naar specialistische masterclasses groot is ...

Lees meer

Wat kun jij doen?

Het Veilige Huis wordt gedragen door vrijwilligers. Aan enthousiaste mensen die zich hard willen maken voor een veiligere omgeving voor kinderen met een beperking hebben we dan ook nooit genoeg. Wil jij jouw steentje bijdragen aan Het Veilige Huis? Neem dan contact met ons op.Lees meer

Contact opnemen? Dat kan!

Stichting Het Veilige Huis
Postadres: Postbus 237
5240 AE Rosmalen
KvK 59114363
Twitter: @veiligehuis
Facebook: hetveiligehuis
Neem contact op

Back to top