Smalle banner

Thema avond Pubers met een verstandelijke beperking

Dinsdag 9 oktober 2018

Het is niet meer mogelijk om nog in te schrijven voor deze thema avond.

Het Veilige huis organiseert een thema bijeenkomst met het onderwerp pubers met een verstandelijke beperking. Tijdens deze avond is het mogelijk om aan twee workshops deel te nemen. De workshops hebben de volgende onderwerpen:

Workshop 1:Verliefdheid en relatie

Er zijn verschillende soorten relaties. Relatie betekent dat je contact hebt met iemand anders. Vriendschap is ook een soort relatie zonder dat je verkering hebt. Een liefdesrelatie is samenzijn met een partner. Marian van den Acker biedt de deelnemers handvaten over hoe we het verschil tussen vriendschap en relatie kunnen bespreken.

 Workshop 2:De seksuele ontwikkeling

Dat is je eigen lijf ontdekken, verliefd worden, experimenteren. Vanaf de geboorte begint de seksuele ontwikkeling en bij elke leeftijdsfase hoort weer ander gedrag. Maar hoe zit dat dan als je een verstandelijke beperking hebt? Tijdens de workshop met Mona van der Sloot gaat u hier samen naar kijken. We bespreken de knelpunten en hoe hier mee op te gaan.

Workshop 3 Persoonlijke hygiëne in de puberteit

In de puberteit is persoonlijke verzorging en hygiëne belangrijker dan ooit. Gemakkelijker gezegd dan gedaan! Wat als je dit moeilijk vindt en hiervoor afhankelijk bent van anderen terwijl je juist graag privacy wil. Tijdens de workshop gaat Miranda Goossens  in gesprek over dit spanningsveld. Wat doet dat met de persoon in kwestie, maar ook met de personen die hierbij ondersteunen? Wat is lastig en wat werkt juist wel?

 Workshop 4 Seksueel grensoverschrijdend gedrag 

Tijdens de workshop geleid door Geert Bettinger komen de volgende onderwerpen aan de orde; Wat versta jij onder seksueel grensoverschrijdend gedrag?; Wat zijn de mogelijke gevolgen en wat zijn de mogelijke signalen van seksueel grensoverschrijdend gedrag?; Wat doe je wel en wat doe je niet als iemand meldt misbruikt te zijn? Mogelijk is er nog een vervolg op dit thema.

 

Georganiseerd door: Het Veilige Huis
Workshops door: Marian van den Acker, Mona van der Sloot, Miranda Goossens en Geert Bettinger
Doelgroep: Iedereen met interesse in het onderwerp
Datum: Dinsdag 9 oktober 2018 
Tijd: Inloop 19.00 uur, workshops starten om 19.30 uur
Locatie: Fontys Hogeschool Frans Fransenstraat 15 ’s-Hertogenbosch
Kosten: € 7,50

Logo KansFontys

evenement eigenschappen

Startdatum 09-10-2018 19:00
Einddatum 09-10-2018 22:00
Prijs per persoon €7,00
Locatie
Fontys Hogeschool
19.00 - 21.30 uur, Frans Fransenstraat 15, 5231 MG 's-Hertogenbosch, Nederland 's-Hertogenbosch, Noord Brabant 5231 MG Netherlands
Fontys Hogeschool
€7,00
Deel dit evenement

SAMEN KOMEN WE VERDER

Samen bouwen we aan Het Veilige Huis. Door kennis en ervaringen te delen. Naar elkaar te luisteren. Te vragen. En buiten de bestaande hokjes te denken.

Deel je specialisme met ons!

Het Veilige Huis organiseert geregeld lezingen en masterclasses voor ouders van een kind met een beperking en professionals. We merken dat de vraag naar specialistische masterclasses groot is ...

Lees meer

Wat kun jij doen?

Het Veilige Huis wordt gedragen door vrijwilligers. Aan enthousiaste mensen die zich hard willen maken voor een veiligere omgeving voor kinderen met een beperking hebben we dan ook nooit genoeg. Wil jij jouw steentje bijdragen aan Het Veilige Huis? Neem dan contact met ons op.Lees meer

Contact opnemen? Dat kan!

Stichting Het Veilige Huis
Postadres: Postbus 237
5240 AE Rosmalen
KvK 59114363
Twitter: @veiligehuis
Facebook: hetveiligehuis
Neem contact op

Back to top