Smalle banner

Thema-avond verstandelijke beperking & seksualiteit

Dinsdag 7 november 2017

 

Thema-avond: Martine Delfos

martine delfos itKinderen zijn in ontwikkeling. Hun hersenen ook. Dat lijkt soms in sprongetjes te gaan. Dat is voor alle kinderen zo, dus ook voor kinderen met een verstandelijke beperking.
Bij de overgang naar de puberteit gebeurt er bij hen iets wonderlijks. Ze ontwikkelen zo snel en zo goed dat ze even denken dat ze geen verstandelijke beperking hebben. Om een tijd later te ontdekken dat het vergeleken met anderen toch zo is. Puberen betekent leren zelfstandig worden, loskomen van je ouders. Bij pubers met een verstandelijke beperking betekent het ook de juiste volwassenen om je heen zoeken die je kunnen steunen en die te vertrouwen zijn. Het betekent ook een stap moeten zetten in het begrijpen van relaties en seks. En dan heb je ook nog school, de virtuele wereld van social media en telefoons.
Op dinsdag 7 november organiseert Het Veilige huis een thema-avond over het puberbrein en een verstandelijke beperking. Deze avond geeft biopsycholoog, therapeut, docent en schrijfster Martine Delfos een boeiende lezing over dit onderwerp. Ze is een toonaangevend biopsycholoog, therapeut en auteur van verscheidene boeken over jeugdpsychologie, pedagogie, autisme en seksuele voorlichting van kinderen. Meer informatie over haar werk vindt u op www.mdelfos.nl.

 

Georganiseerd door: Het Veilige Huis
Gastspreker: Martine Delfos
Datum: Dinsdag 7 novemberi 2017
Tijd: 19.30 – 21.30 uur , Inloop en koffie vanaf 19.00 uur, start om 19.30 uur
Locatie: Novalis, Industrieweg 9c in Vught
Kosten: € 5,00 incl. 2 consumpties (dit bedrag komt volledig ten goede aan Het Veilige Huis)
Betaling: Via de website van Het Veilige Huis

evenement eigenschappen

Startdatum 07-11-2017 19:00
Einddatum 07-11-2017 21:30
Sluitingsdatum 07-11-2017 9:00
Prijs per persoon 5,- Inclusief 2 consumpties
Locatie
Novalis
Industrieweg 9
Novalis
€5,00 116
Deel dit evenement

SAMEN KOMEN WE VERDER

Samen bouwen we aan Het Veilige Huis. Door kennis en ervaringen te delen. Naar elkaar te luisteren. Te vragen. En buiten de bestaande hokjes te denken.

Deel je specialisme met ons!

Het Veilige Huis organiseert geregeld lezingen en masterclasses voor ouders van een kind met een beperking en professionals. We merken dat de vraag naar specialistische masterclasses groot is ...

Lees meer

Wat kun jij doen?

Het Veilige Huis wordt gedragen door vrijwilligers. Aan enthousiaste mensen die zich hard willen maken voor een veiligere omgeving voor kinderen met een beperking hebben we dan ook nooit genoeg. Wil jij jouw steentje bijdragen aan Het Veilige Huis? Neem dan contact met ons op.Lees meer

Contact opnemen? Dat kan!

Stichting Het Veilige Huis
Postadres: Postbus 237
5240 AE Rosmalen
KvK 59114363
Twitter: @veiligehuis
Facebook: hetveiligehuis
Neem contact op

Back to top