Smalle banner

Workshop Gewoon Doen! Gebruik de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Dinsdag 12 september 2017

 

NataschaWorkshop Gewoon Doen! Gebruik de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

“Je hebt een ‘niet-pluis-gevoel’ over Sam. Je hebt het gevoel dat er iets met hem is maar je kunt er niet de vinger op leggen. Hij is wat stiller dan normaal, oogt erg vermoeid en eet slechter.”

In eerste instantie zou je deze signalen niet gelijk linken een kindermishandeling of seksueel misbruik maar tóch kunnen dit wel degelijk zulke signalen zijn. Het is van belang dat professionals leren deze signalen vroegtijdig te herkennen zodat het geweld eerder stopt. De meldcode is een soort routebeschrijving en helpt de professionals hierbij om professioneel te handelen bij signalen die kunnen duiden op huiselijk geweld en kindermishandeling. Bij signalen, kom in actie als buurvrouw, oppas, vrijwilliger van de sportclub, de leerkracht van een basisschool, groepsleider van een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal maar ook als ouder, voogd of verzorger. Je gevoel geeft vaak aan dat er iets ‘niet-pluis’ is, volg dit gevoel en zet de juiste stappen. Wat nou de juiste stappen zijn, ga je ervaren tijdens de interactieve avond: ‘Gewoon DOEN!’. Tijdens deze avond gaan we SAMEN de stappen van de meldcode doorlopen en ervoor zorgen dat Sam weer beter in zijn vel gaat zitten.Door wie?
Gastsprekers zijn Natascha Pankow (pankow training) , Christel van der Horst en Jeroen Hindriks (deBlikOpeners) en zij verzorgen deze workshop. Het is een kennismaking van de training: Gewoon Doen! Je krijgt informatie over onder andere de stappen van de methode huiselijk geweld en kindermishandeling. Lees hier meer over Natascha Pankow.

 

Georganiseerd door: Het Veilige Huis
Gastspreker: Natascha Pankow, Erik van Amersfoort, Christel van der Horst en Jeroen Hindriks
Doelgroep: Professionals binnen Zorg, Onderwijs en Welzijn, studenten van zorggerelateerde studies (en geïnteresseerde ouders).
Datum: Dinsdag 26 september 2017
Tijd: 19.30 – 21.30 uur , Inloop en koffie vanaf 19.15 uur, start om 19.30 uur
Locatie: Cello locatie de Binckhorst Waterleidingstraat 2 Rosmalen
Kosten: € 7.50 incl. koffie/thee (dit bedrag komt volledig ten goede aan Het Veilige Huis)
Betaling: Via de website van Het Veilige Huis

Gewoon Doen

evenement eigenschappen

Startdatum 26-09-2017 19:15
Einddatum 26-09-2017 21:30
Sluitingsdatum 25-09-2017 18:00
Prijs per persoon €7,50
Locatie
Binckhorst
Waterleidingstraat 2, 5244 PE Rosmalen, Nederland
Binckhorst
€7,50 4
Deel dit evenement

SAMEN KOMEN WE VERDER

Samen bouwen we aan Het Veilige Huis. Door kennis en ervaringen te delen. Naar elkaar te luisteren. Te vragen. En buiten de bestaande hokjes te denken.

Deel je specialisme met ons!

Het Veilige Huis organiseert geregeld lezingen en masterclasses voor ouders van een kind met een beperking en professionals. We merken dat de vraag naar specialistische masterclasses groot is ...

Lees meer

Wat kun jij doen?

Het Veilige Huis wordt gedragen door vrijwilligers. Aan enthousiaste mensen die zich hard willen maken voor een veiligere omgeving voor kinderen met een beperking hebben we dan ook nooit genoeg. Wil jij jouw steentje bijdragen aan Het Veilige Huis? Neem dan contact met ons op.Lees meer

Contact opnemen? Dat kan!

Stichting Het Veilige Huis
Postadres: Postbus 237
5240 AE Rosmalen
KvK 59114363
Twitter: @veiligehuis
Facebook: hetveiligehuis
Neem contact op

Back to top