Smalle banner

En meer ...

In onze zoektocht naar informatie stuiten we constant op voorlichtingsmateriaal, boeken, verhalen, tips, workshops en projecten rondom seksuele opvoeding, puberteit en weerbaarheid van kinderen met een verstandelijke beperking. Artikelen hierover ‘en meer…!’ - zoals blogs van onze partners en boekenreviews van ons ouderpanel – vind je hier.

Er is iets geks aan de hand

Er is iets geks aan de handArine

Het veilige huis organiseert al een tijdje thema avonden waarbij seksualiteit en verstandelijke beperking centraal staan. Dit kan op allerlei gebied van misbruik tot aan leuke seks.

En over dat laatste wil ik het graag met u hebben. Daar is namelijk iets geks mee aan de hand, praten over leuke seks. Dat doen we blijkbaar niet zo graag. Alle avonden die we tot nu toe hebben georganiseerd zijn goed bezocht behalve de avond over Seks op Recept. Hoe kan dat toch? 

Lees meer Reactie (0) Hits: 2459

Seksualiteit is een gewone opvoedingstaak

SozioSeksualiteit is een gewone opvoedingstaak

Hoe leg je seksualiteit uit als jouw kind een verstandelijke beperking heeft? Als een meisje dat voor het eerst ongesteld wordt, denkt dat ze doodgaat omdat ze rood bloed ziet in haar ondergoed, terwijl de tv-reclame inlegkruisjes laat zien met blauwe vloeistof uit flesjes? Het Veilige Huis is een bijzonder ouderinitiatief.
Een artikel van Huub Wiltschut redactielid Sozio, uitgave december 2017.

 

Lees meer Reactie (0) Hits: 1810

Verstandelijke beperking en seksualiteit

Martine Delfos 1Verstandelijke beperking en seksualiteit

Het Veilige huis organiseerde in samenwerking met sponsoren Novalis en KansPlus Bossche Ommelanden een thema-avond over seksualiteit en een verstandelijke beperking. Martine Delfos was hoofdgastspreker van de avond. Ze kreeg haar publiek muisstil. De 200 bezoekers, ouders, studenten en professionals, zaten op het puntje van hun stoel terwijl biopsycholoog, docent en therapeut Delfos op een open en eerlijke manier vertelde over het thema van de avond.

 

Lees meer Reactie (0) Hits: 2098
Lees meer Reactie (0) Hits: 3439

Seksualiteit en mensen met een beperking

Seksualiteit en mensen met een verstandelijke beperkingSeksualiteit en mensen met een verstandelijke beperking

Een gebrek aan bewezen interventies - Als het gaat over seksualiteit bij mensen met een verstandelijke beperking wordt er veel óver hen gepraat maarnauwelijks mét hen. Reden voor het Gouverneur Kremers Centrum (GKC) in Maastricht om een onderzoekslijn op te zetten: seksuele gezondheid bij mensen met een verstandelijke beperking. In dit artikel worden een aantal onderzoeken onder de aandacht gebracht.  Lees hier het hele artikel

 

Lees meer Reactie (0) Hits: 1556

Hoe werkt Weerbaarheidsprogramma WIsH?

Miranda small‘Ik zorg goed voor mijzelf en ik zorg goed voor een ander’

Sinds 2014 biedt de Herman Broerenschool het weerbaarheidsprogramma WIsH op school aan. Dit wordt gegeven door WIsH-leerkrachten van de school zelf samen met een externe professional. In dit geval een medewerker van Mee of een medewerker van Hub Noord-Brabant. In schooljaar 2015 / 2016 is het programma gegeven in alle leerklassen van groep 7/8. Er is gekozen voor de combinatie 7/8 zodat kinderen die nu in groep 7 zitten, in groep 8 een herhaling krijgen. We vroegen Miranda Goossens (consulent bij MEE en externe trainer) en Mariska Brian, moeder van Bram, die WIsH gevolgd heeft naar hun ervaringen.

Lees meer Reactie (0) Hits: 2336

SAMEN KOMEN WE VERDER

Samen bouwen we aan Het Veilige Huis. Door kennis en ervaringen te delen. Naar elkaar te luisteren. Te vragen. En buiten de bestaande hokjes te denken.

Deel je specialisme met ons!

Het Veilige Huis organiseert geregeld lezingen en masterclasses voor ouders van een kind met een beperking en professionals. We merken dat de vraag naar specialistische masterclasses groot is ...

Lees meer

Wat kun jij doen?

Het Veilige Huis wordt gedragen door vrijwilligers. Aan enthousiaste mensen die zich hard willen maken voor een veiligere omgeving voor kinderen met een beperking hebben we dan ook nooit genoeg. Wil jij jouw steentje bijdragen aan Het Veilige Huis? Neem dan contact met ons op.Lees meer

Contact opnemen? Dat kan!

Stichting Het Veilige Huis
Postadres: Postbus 237
5240 AE Rosmalen
KvK 59114363
Twitter: @veiligehuis
Facebook: hetveiligehuis
Neem contact op

Back to top