Smalle banner

Door stil te staan kom je verder

Geert BettingerHet boek neemt je in alle openheid mee in de wereld van complex en problematisch gedrag ofwel signaalgedrag; wat doet dit met cliënten en met medewerkers? Welke uitleg geef je aan dit gedrag en op welke manier zoek je toenadering met de cliënt?

Wie is Geert Bettinger?
Geert is trainer, coach van teams binnen zorg en welzijnsinstellingen en schrijver. Hij leert medewerkers anders te kijken naar ‘probleemgedrag’ liever signaalgedrag.

Geert Bettinger 1Wat was de bezieling van Geert om dit boek te schrijven?
Geert is als kind zelf seksueel misbruikt. Het was moeilijk om hierover te praten. Om te laten merken aan de buitenwereld dat er iets aan de hand was vroeg Geert op een ‘negatieve’ manier aandacht. Geert werd als probleemkind bestempeld. De signalen werden verkeerd begrepen, een oplossing was niet in beeld.
Veel zorgafhankelijke cliënten vragen ook op een ‘negatieve’ manier aandacht voor hun persoonlijke situatie. Geert daagt mensen uit om creatief om te gaan met eigen opvattingen en mogelijkheden om signaalgedrag te vertalen naar oplossingen en mogelijkheden.

Hoe is het om het boek te lezen?
Het boek neemt je in alle openheid mee in de wereld van complex en problematisch gedrag ofwel signaalgedrag; wat doet dit met cliënten en met medewerkers? Welke uitleg geef je aan dit gedrag en op welke manier zoek je toenadering met de cliënt?

De casussen in het boek nemen je mee in de dagelijkse praktijk; naar Ad (23 jaar met een verstandelijke beperking) die graag alle glazen kapot gooit, Ruben (12 jaar met een verstandelijke beperking) die alleen maar pannenkoeken wil eten, meneer van Vliet (86 jaar met beginnende dementie) die graag in de planten plast en Truus (34 jaar met een verstandelijke beperking) die telkens naar haar kamer gestuurd wordt omdat ze agressief gedrag vertoont.

Door het boek krijg je meer inzicht in signaalgedrag. Na ieder hoofdstuk stelt Geert je een aantal vragen die je uitnodigen nader stil te staan en te reflecteren.
Ondanks de complexiteit van het onderwerp is het boek zeer toegankelijk geschreven en makkelijk leesbaar voor iedereen die meer wil weten over signaalgedrag. Het boek ontroert, confronteert en geeft inzicht in een andere kijk op signaalgedrag.
Ik wil het boek zeer aanbevelen voor (toekomstige) verzorgers/begeleiders van kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking om het levensgeluk van deze mensen én jezelf te vergroten. Door stil te staan en te reflecteren kom je écht verder.

Meer lezen?

Gerry Leijten
bestuurslid het Veilige Huis

 


Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • Geen reacties gevonden

SAMEN KOMEN WE VERDER

Samen bouwen we aan Het Veilige Huis. Door kennis en ervaringen te delen. Naar elkaar te luisteren. Te vragen. En buiten de bestaande hokjes te denken.

Deel je specialisme met ons!

Het Veilige Huis organiseert geregeld lezingen en masterclasses voor ouders van een kind met een beperking en professionals. We merken dat de vraag naar specialistische masterclasses groot is ...

Lees meer

Wat kun jij doen?

Het Veilige Huis wordt gedragen door vrijwilligers. Aan enthousiaste mensen die zich hard willen maken voor een veiligere omgeving voor kinderen met een beperking hebben we dan ook nooit genoeg. Wil jij jouw steentje bijdragen aan Het Veilige Huis? Neem dan contact met ons op.Lees meer

Contact opnemen? Dat kan!

Stichting Het Veilige Huis
Postadres: Postbus 237
5240 AE Rosmalen
KvK 59114363
Twitter: @veiligehuis
Facebook: hetveiligehuis
Neem contact op

Back to top