Smalle banner

Seksuele voorlichting-app: Lief en lijf

Lief en lijf 1Middin introduceert seksuele voorlichting-app: Lief en lijf

Wat is seks? Hoe word je zwanger? Hoe moet je zoenen? Wat is een SOA? Wat is homoseksualiteit? En met wie kan ik praten als ik te maken heb met een loverboy?

 

"Antwoord op deze en vele andere vragen over ‘lief en lijf’ krijgen cliënten van Middin sinds kort via de nieuwe app Lief en lijf. Deze werd onlangs gelanceerd door Middin. Middin is een organisatie die ondersteuning en zorg biedt aan kinderen en volwassenen met een beperking en werd ontwikkeld door zorgmanagers en gedragsdeskundigen van Middin in samenwerking met DTT Multimedia.

De nieuwe app is speciaal gericht op jongeren met een licht verstandelijke beperking. Deze doelgroep is vaak niet goed voorgelicht en vindt het moeilijk om over seksualiteit te praten en toe te geven dat kennis hierover ontbreekt. Ook hebben zij vaker problemen met seksualiteit zoals seksueel misbruik, loverboys, ongewenste zwangerschappen en geslachtsziekten. Seksuele voorlichting speelt daarom een belangrijke rol in de ondersteuning door de begeleiding van Middin. De app is bedoeld als aanvulling op de persoonlijke voorlichting door de begeleider. Cliënten kunnen zelf gericht informatie opzoeken, ook wanneer de begeleider niet in de buurt is. In de app worden vragen in woord, met plaatjes en door middel van video’s, beantwoord.

De app ‘Lief en lijf’ is getest door cliënten van MIddin en door veel cliënten in gebruik genomen. Hij is nu voor iedereen gratis te downloaden voor Android en IOS.

Lief en lijf 2


Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • Geen reacties gevonden

SAMEN KOMEN WE VERDER

Samen bouwen we aan Het Veilige Huis. Door kennis en ervaringen te delen. Naar elkaar te luisteren. Te vragen. En buiten de bestaande hokjes te denken.

Deel je specialisme met ons!

Het Veilige Huis organiseert geregeld lezingen en masterclasses voor ouders van een kind met een beperking en professionals. We merken dat de vraag naar specialistische masterclasses groot is ...

Lees meer

Wat kun jij doen?

Het Veilige Huis wordt gedragen door vrijwilligers. Aan enthousiaste mensen die zich hard willen maken voor een veiligere omgeving voor kinderen met een beperking hebben we dan ook nooit genoeg. Wil jij jouw steentje bijdragen aan Het Veilige Huis? Neem dan contact met ons op.Lees meer

Contact opnemen? Dat kan!

Stichting Het Veilige Huis
Postadres: Postbus 237
5240 AE Rosmalen
KvK 59114363
Twitter: @veiligehuis
Facebook: hetveiligehuis
Neem contact op

Back to top