Smalle banner

Verstandelijke beperking en seksualiteit

Martine Delfos 1

Verstandelijke beperking en seksualiteit

Het Veilige huis organiseerde in samenwerking met sponsoren Novalis en KansPlus Bossche Ommelanden een thema-avond over seksualiteit en een verstandelijke beperking. Martine Delfos was hoofdgastspreker van de avond. Ze kreeg haar publiek muisstil. De 200 bezoekers, ouders, studenten en professionals, zaten op het puntje van hun stoel terwijl biopsycholoog, docent en therapeut Delfos op een open en eerlijke manier vertelde over het thema van de avond.
De bezoekers kregen tips over voorlichting en wat ze zelf doen aan de seksuele vorming van hun kind/cliënt. De slotconclusie was dat er weinig verschil is of je nu verstandelijk beperkt bent of niet; seks draait om relaties en dat is iets wat we allemaal moeten leren. Daarnaast was een er uitgebreide themamarkt waar zorginstellingen en diverse belangenorganisaties aanwezig waren. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van deze avond neemt u dan contact met ons op.


Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • Geen reacties gevonden

SAMEN KOMEN WE VERDER

Samen bouwen we aan Het Veilige Huis. Door kennis en ervaringen te delen. Naar elkaar te luisteren. Te vragen. En buiten de bestaande hokjes te denken.

Deel je specialisme met ons!

Het Veilige Huis organiseert geregeld lezingen en masterclasses voor ouders van een kind met een beperking en professionals. We merken dat de vraag naar specialistische masterclasses groot is ...

Lees meer

Wat kun jij doen?

Het Veilige Huis wordt gedragen door vrijwilligers. Aan enthousiaste mensen die zich hard willen maken voor een veiligere omgeving voor kinderen met een beperking hebben we dan ook nooit genoeg. Wil jij jouw steentje bijdragen aan Het Veilige Huis? Neem dan contact met ons op.Lees meer

Contact opnemen? Dat kan!

Stichting Het Veilige Huis
Postadres: Postbus 237
5240 AE Rosmalen
KvK 59114363
Twitter: @veiligehuis
Facebook: hetveiligehuis
Neem contact op

Back to top