Smalle banner

Er is iets geks aan de hand

ArineEr is iets geks aan de hand

Het veilige huis organiseert al een tijdje thema avonden waarbij seksualiteit en verstandelijke beperking centraal staan. Dit kan op allerlei gebied van misbruik tot aan leuke seks.

En over dat laatste wil ik het graag met u hebben. Daar is namelijk iets geks mee aan de hand, praten over leuke seks. Dat doen we blijkbaar niet zo graag. Alle avonden die we tot nu toe hebben georganiseerd zijn goed bezocht behalve de avond over Seks op Recept. Hoe kan dat toch? 

Sinds Seks op recept op het programma staat ben ik met verschillende mensen in gesprek geraakt over het onderwerp, ook met mensen met een verstandelijke beperking die zin hadden in… leuke seks. Wat een moed hadden die!

Stel je voor je bent zorgafhankelijk en je hebt zin. Met je persoonlijke begeleider ga je hierover in gesprek. Dat is al super knap, ik zou dat niet durven. Vervolgens wordt dat dan besproken in het teamoverleg. En wat zouden je ouders er van vinden? Heeft u uw kriebel al eerder met zoveel mensen moeten bespreken?

Nou in ieder geval, al die tijd wordt er druk overlegd van wat gaan we er mee doen en waar gaan we dat van betalen enz. En dan eindelijk, alles is geregeld.. de grote dag is aangebroken.
Het kan natuurlijk een super mooie ervaring zijn, wat je van harte hoopt als iedereen er zoveel moeite voor heeft gedaan. Maar stel je voor dat het tegen valt, dat hij/zij eerder weg gaat dan afgesproken, de rommel niet opruimt, je door de medicatie niet klaar komt enz. Dan is het gewoon helemaal niet leuk of dat het zo fijn is dat je nog een keer wil en de begeleiding reageert met alweer?!

Zorg is ook oog hebben voor iemands seksuele gezondheid. Door de positieve en negatieve ervaringen met elkaar te delen is de kans dat het een fijne ervaring wordt voor de cliënt veel groter. Want dat is het doel van deze avond! U bent van harte welkom op de avond seks op recept op 6 maart om 20.00 uur. http://www.hetveiligehuis.nl/index.php/aanmelden/agenda

Met vriendelijke groet,
Arine van Neutegem voorzitter Het Veilige Huis


Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • Geen reacties gevonden

SAMEN KOMEN WE VERDER

Samen bouwen we aan Het Veilige Huis. Door kennis en ervaringen te delen. Naar elkaar te luisteren. Te vragen. En buiten de bestaande hokjes te denken.

Deel je specialisme met ons!

Het Veilige Huis organiseert geregeld lezingen en masterclasses voor ouders van een kind met een beperking en professionals. We merken dat de vraag naar specialistische masterclasses groot is ...

Lees meer

Wat kun jij doen?

Het Veilige Huis wordt gedragen door vrijwilligers. Aan enthousiaste mensen die zich hard willen maken voor een veiligere omgeving voor kinderen met een beperking hebben we dan ook nooit genoeg. Wil jij jouw steentje bijdragen aan Het Veilige Huis? Neem dan contact met ons op.Lees meer

Contact opnemen? Dat kan!

Stichting Het Veilige Huis
Postadres: Postbus 237
5240 AE Rosmalen
KvK 59114363
Twitter: @veiligehuis
Facebook: hetveiligehuis
Neem contact op

Back to top