Smalle banner

Blog: Omdat samen sterk zoveel krachtiger is…

Anderhalf jaar geleden werd ik gevraagd om ambassadeur te worden van Stichting Bijzonder Gewoon. Ik voelde me vereerd. Volmondig heb ik "ja graag" gezegd.

Tijdens mijn opleiding muziektherapie (alweer 30 jaar geleden) heb ik mijn hart verpand aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Ik was geraakt door de oprechtheid, warmte en wijsheid van deze mensen. Communicatie 'pur sang' . Ik heb geleerd om te verstaan; mijn ogen en oren en wijd open, zonder oordeel . Altijd op zoek naar talenten en mogelijkheden. Hoe klein dan ook, ze zijn er altijd.

 

Sinds 1998 werk ik met plezier als zelfstandig project en interim manager. Mijn kracht zit in de 5 V's: Verstaan, Vertrouwen, Verbinden, Verrassen en Vernieuwen.
Altijd op zoek naar 'de why' van een organisatie. Mijn ambitie is verander processen op gang te brengen die doelgericht, efficiënt en plezierig (samen)werken vergroten. Mijn talenten kan ik volop inzetten als vrijwilliger bij het Veilige Huis.

 

Als project en interim manager ervaar ik dagelijks dat professionals en ouders elkaar onvoldoende verstaan. Professionals denken te weten waar ouders en hun kinderen behoefte aan hebben. Niets is minder waar. Ouders zijn uitstekend in staat om mee te denken en een belangrijke rol te spelen in de vernieuwing waar in het sociale domein zoveel behoefte aan is. In de werkgroep 'het Veilige Huis' leren zowel ouders als professionals elkaar te verstaan. Deze samenwerking geeft een geweldige synergie. Een nieuwe manier van werken wordt niet opgelegd door organisaties of gemeenten maar ontstaat vanzelf. Verrassend en vernieuwend.

Ouders kunnen als geen ander 'het waarom' van hun vraag uitleggen. 'Het waarom' wat onze harten raakt en wat maakt dat we graag met elkaar doelgericht aan de slag gaan. Deskundigheid wordt verbonden en versterkt. Vraaggericht werken. Prachtige initiatieven ontstaan! Met elkaar maken we seksualiteit voor kinderen en (jong) volwassenen met een beperking bespreekbaar. Thuis, op school, in de vrije tijd, bij weekendopvang of in de woongroep. Ouders, opvoeders huidige en toekomstige professionals (studenten Fontys en Avans) samen sterk om een gezonde seksuele opvoeding en weerbaarheid te verwezenlijken. Omdat samen sterk zoveel krachtiger is.....

Gerry Leijten
Ambassaeur Stichting Bijzonder Gewoon


Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • Geen reacties gevonden

SAMEN KOMEN WE VERDER

Samen bouwen we aan Het Veilige Huis. Door kennis en ervaringen te delen. Naar elkaar te luisteren. Te vragen. En buiten de bestaande hokjes te denken.

Deel je specialisme met ons!

Het Veilige Huis organiseert geregeld lezingen en masterclasses voor ouders van een kind met een beperking en professionals. We merken dat de vraag naar specialistische masterclasses groot is ...

Lees meer

Wat kun jij doen?

Het Veilige Huis wordt gedragen door vrijwilligers. Aan enthousiaste mensen die zich hard willen maken voor een veiligere omgeving voor kinderen met een beperking hebben we dan ook nooit genoeg. Wil jij jouw steentje bijdragen aan Het Veilige Huis? Neem dan contact met ons op.Lees meer

Contact opnemen? Dat kan!

Stichting Het Veilige Huis
Postadres: Postbus 237
5240 AE Rosmalen
KvK 59114363
Twitter: @veiligehuis
Facebook: hetveiligehuis
Neem contact op

Back to top