Smalle banner

Op de koffie bij ...

De redactie van Het Veilige Huis gaat geregeld op de koffie bij bijzondere mensen. Mensen met een verhaal. Met passie voor hun vak en een bevlogenheid waarmee ze zich inzetten voor kinderen met een beperking. Waar zijn ze mee bezig? Wat drijft hen? En wat hebben zij met Het Veilige Huis? Lees het in ‘Op de Koffie bij…’.

Op de koffie bij ... Lilja van Himbergen

LiljaOp de koffie bij Lilja van Himbergen

Mijn naam is Lilja van Himbergen en ik ben de coördinator van ‘Gevaarlijke Liefde’ bij Humanitas in Den Bosch. Gevaarlijke liefde is een preventieproject voor jongeren, ouders en professionals. We bieden binnen de regio ’s-Hertogenbosch kosteloos voorlichtingen aan op het gebied van grenzen, sexting, loverboys en jeugdprostitutie.

Lees meer Reactie (0) Hits: 2311

Op de koffie bij ... Natascha Pankow

NataschaOp de koffie bij Natascha Pankow

Ik heb de opleiding Social Work, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond bij Avans Hogeschool te ’s-Hertogenbosch. Ik ben werkzaam als woonbegeleider binnen Koninklijke Kentalis en mijn hart ligt bij het bieden van individuele begeleiding en het ontwikkelen – en geven van trainingen. In 2015 ben ik daarom gestart met mijn eigen bedrijf Pankow Training &ZOW.

Lees meer Reactie (0) Hits: 2390

Op de koffie bij ... Marjolein Koch

Pasfoto Marjolein KockOp de koffie bij Marjolein Koch

Marjolein Kock is werkzaam bij Kompaan en de Bocht. Na een korte loopbaan als kapster heeft ze een carrièreswitch gemaakt. Marjolein vond het persoonlijke contact met haar klanten leuker dan het zorgen dat ze met een mooie coupe de deur uitgingen. Dus ging ze de opleiding sociale studies doen. Tijdens haar opleiding is ze bij Kompaan en de Bocht gaan werken bij de afdeling Vorming en training, het interne trainingscentrum voor cliënten. In 2014 is ze afgestudeerd aan Fontys Hogescholen.

Het onderwerp van haar afstudeeronderzoek: sexting. Naar aanleiding van haar onderzoek en haar werk bij Kompaan en de Bocht is ze in de regio Tilburg betrokken bij campagne ‘Sexting, onuitwisbaar!’ om jongeren te waarschuwen voor de gevaren van social media en sexting en om bewustwording te creëren.

Lees meer Reactie (0) Hits: 1828

Op de koffie bij…. Wiesje en Eline

India meiden1“Kun je zwanger worden van de pil?”

Wiesje Neerhof en Eline van Heuven zijn vierdejaars studenten bij Fontys Pedagogiek in Den Bosch. Voor hun derdejaars stage vertrokken ze naar Tamil Nadu (Zuid India). Daar werkten ze als pedagoog voor een stichting waar 3000 kinderen met een beperking en hun ouders worden begeleid en onderwijs krijgen. Bij een van de woongroepen (transitiecentrum) van de stichting hebben zij een project opgezet waarin ze daily living skills hebben geleerd aan tienermeiden met een beperking. Ze hebben zich daarbij onder andere gericht op persoonlijke hygiëne en (seksuele) weerbaarheid. Vragen zoals: ‘hoe doe je dat met het wassen van je geslachtsdelen?’, ‘wat moet je doen als je ongesteld wordt?’ en ‘wat is het verschil tussen mannen en vrouwen?’ kwamen aan de orde. Uiteraard is de gang van zaken rondom deze onderwerpen in India heel anders dan in Nederland en ligt er een enorm taboe op. Deze stoere jonge professionals gingen de uitdaging aan!

Lees meer Reactie (0) Hits: 2411

Op de koffie bij ... Petra Tiemessen, deel 2

Petra Tiemessen5 vragen aan Petra Tiemessen

“Aandacht voor preventie van misbruik is minstens zo belangrijk als omgaan met de gevolgen”. Dat was de titel van het artikel dat onlangs verscheen op de site van Het Veilige Huis, een interview met Petra Tiemessen. Petra werkt bij Polikliniek Seksuologie van De La Salle en heeft een praktijk voor psycho- seksuologische hulpverlening. De redactie vroeg voor het interview de lezers van Het Veilige Huis om vragen in te sturen. Via Twitter en Facebook kwamen veel vragen binnen. De 5 meest interessante vragen beantwoordt Petra in deel 2 van dit interview.

Lees meer Reactie (0) Hits: 2115

Op de koffie bij ... Petra Tiemessen, deel 1

Petra Tiemessen“Aandacht voor preventie van misbruik is minstens zo belangrijk als omgaan met de gevolgen”

“Seksuele voorlichting aan kinderen met een beperking is een onderwerp dat de laatste jaren steeds meer aandacht krijgt; bij ouders, in het onderwijs, op de opleidingen en in de zorg. Door het landelijke onderzoek ‘Beperkt weerbaar’ zijn er aanbevelingen geschreven voor het werkveld. Helaas staat het bespreekbaar maken van dit onderwerp nog steeds in de kinderschoenen. De preventieve kant in de vorm van voorlichting, vorming, wensen, grenzen, weerbaarheid, heeft veel aandacht nodig. Ouders zijn hierin erg belangrijk maar de scholen moeten er ook iets mee.”

Lees meer Reactie (0) Hits: 2735

SAMEN KOMEN WE VERDER

Samen bouwen we aan Het Veilige Huis. Door kennis en ervaringen te delen. Naar elkaar te luisteren. Te vragen. En buiten de bestaande hokjes te denken.

Deel je specialisme met ons!

Het Veilige Huis organiseert geregeld lezingen en masterclasses voor ouders van een kind met een beperking en professionals. We merken dat de vraag naar specialistische masterclasses groot is ...

Lees meer

Wat kun jij doen?

Het Veilige Huis wordt gedragen door vrijwilligers. Aan enthousiaste mensen die zich hard willen maken voor een veiligere omgeving voor kinderen met een beperking hebben we dan ook nooit genoeg. Wil jij jouw steentje bijdragen aan Het Veilige Huis? Neem dan contact met ons op.Lees meer

Contact opnemen? Dat kan!

Stichting Het Veilige Huis
Postadres: Postbus 237
5240 AE Rosmalen
KvK 59114363
Twitter: @veiligehuis
Facebook: hetveiligehuis
Neem contact op

Back to top