Smalle banner

Gratis voorlichtingsmateriaal in onze bibliotheek

In samenwerking met Cello bieden we bezoekers van Het Veilige Huis een gratis bibliotheek met voorlichtingsmateriaal op het gebied van seksualiteit en relaties voor mensen met een beperking. In onze bibliotheek, gevestigd bij Cello in ’s-Hertogenbosch, vind je allerlei materiaal – boeken, dvd’s, spellen en zelfs attributen – over uiteenlopende onderwerpen. Over de puberteit, zwanger zijn, liefde en vriendschap, voorbehoedsmiddelen, volwassen worden, seks en religie, homoseksualiteit, enzovoorts. Je mag het materiaal maximaal twee weken gratis lenen. Voor deze dienst vragen we wel iets terug: een ingevuld evaluatieformulier. De recensies plaatsen we op de website. Zo deel je jouw ervaring weer met de bezoekers van Het Veilige huis.

Even voorstellen: Mona van der Sloot

Mona3De bibliotheek is ontstaan op initiatief van Mona van der Sloot vanuit de diepgewortelde wens om seksualiteit voor iedereen mogelijk te maken. Dat kan in haar optiek alleen als er open over gesproken wordt. Mona werkt op de afdeling cliëntenscholing van Cello waar ze cliënten en begeleiders ondersteunt op het gebied van relaties en seksualiteit. In die hoedanigheid beheert ze ook de bibliotheek. Wie een boek of voorlichtingsmateriaal wil lenen, kan bij Mona terecht voor advies over welk materiaal het beste geschikt is en hoe het ingezet kan worden. Lees hier meer over Mona.

Boeken toevoegen aan onze bibliotheek

Heb jij een boek geschreven of ander materiaal ontwikkeld passend bij het onderwerp en wil je het met ons delen? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij bieden het dan aan in onze bibliotheek en laten het recenseren door iemand uit ons ouderpanel.

In de Cello-bibliotheek vind je:


SAMEN KOMEN WE VERDER

Samen bouwen we aan Het Veilige Huis. Door kennis en ervaringen te delen. Naar elkaar te luisteren. Te vragen. En buiten de bestaande hokjes te denken.

Deel je specialisme met ons!

Het Veilige Huis organiseert geregeld lezingen en masterclasses voor ouders van een kind met een beperking en professionals. We merken dat de vraag naar specialistische masterclasses groot is ...

Lees meer

Wat kun jij doen?

Het Veilige Huis wordt gedragen door vrijwilligers. Aan enthousiaste mensen die zich hard willen maken voor een veiligere omgeving voor kinderen met een beperking hebben we dan ook nooit genoeg. Wil jij jouw steentje bijdragen aan Het Veilige Huis? Neem dan contact met ons op.Lees meer

Contact opnemen? Dat kan!

Stichting Het Veilige Huis
Postadres: Postbus 237
5240 AE Rosmalen
KvK 59114363
Twitter: @veiligehuis
Facebook: hetveiligehuis
Neem contact op

Back to top