Smalle banner

Goed vriendje? Fout vriendje?

goed-vriendjeTitel: Goed vriendje? Fout vriendje?

Instrument: Gratis brochure met eenvoudig taalgebruik

Auteur: JIP en Middin

Verkrijgbaar: Pdf te downloaden via website VGN

Inhoud: De brochure 'Goed of Fout vriendje' gaat over loverboys en gedwongen prostitutie voor meiden met een licht verstandelijke beperking (LVG). Vooral voor jongeren met een licht verstandelijke beperking is het lastig om grenzen te stellen en goede van slechte intenties te onderscheiden. Als begeleider is het soms ook lastig om te zien wat echt speelt.

Alle belangrijke thema's komen aan bod, zoals: 'Heb je wel eens iets gedaan wat je niet wilde?' Of 'Wat vind je van seks voor geld?'. Ook worden er duidelijke tips gegeven, zoals: Doe geen dingen die je zelf niet wilt en zeg: NEE, dit wil ik niet!

Er wordt extra aandacht geschonken aan nieuwe manieren van ronselen. Er worden meerdere voorbeelden uitgelicht, onder andere over de gevaren van internet zoals webcamgebruik en wat je wel en niet over jezelf vertelt of schrijft op social media. De brochure is voorzien van een geheel vernieuwde handleiding, die te gebruiken is als leidraad voor het gesprek met een cliënt.


SAMEN KOMEN WE VERDER

Samen bouwen we aan Het Veilige Huis. Door kennis en ervaringen te delen. Naar elkaar te luisteren. Te vragen. En buiten de bestaande hokjes te denken.

Deel je specialisme met ons!

Het Veilige Huis organiseert geregeld lezingen en masterclasses voor ouders van een kind met een beperking en professionals. We merken dat de vraag naar specialistische masterclasses groot is ...

Lees meer

Wat kun jij doen?

Het Veilige Huis wordt gedragen door vrijwilligers. Aan enthousiaste mensen die zich hard willen maken voor een veiligere omgeving voor kinderen met een beperking hebben we dan ook nooit genoeg. Wil jij jouw steentje bijdragen aan Het Veilige Huis? Neem dan contact met ons op.Lees meer

Contact opnemen? Dat kan!

Stichting Het Veilige Huis
Postadres: Postbus 237
5240 AE Rosmalen
KvK 59114363
Twitter: @veiligehuis
Facebook: hetveiligehuis
Neem contact op

Back to top