Smalle banner

Beddengoed

beddengoedTitel: Beddengoed

Instrument: voorbehoedsmiddelengids voor jongeren

Verkrijgbaar: Bibliotheek Cello of te bestellen viaJeugd en Seksualiteit vzw voor 2 euro.

Inhoud: Met de lancering van de vernieuwde voorbehoedsmiddelengids Beddengoed biedt Jeugd en Seksualiteit een antwoord op deze noden.

Beddengoed is zeer bruikbaar in klasverband. De publicatie biedt jongeren vanaf 14 jaar gespreks- en discussiestof over verliefd zijn, het aan- en afmaken, de eerste keer en praten over seks. Er zijn verschillende testjes, hulpmiddelen ('Kies je voorbehoedmiddel 'en 'Wat vraag je aan je arts') en veelvoorkomende mythes worden ontkracht. Daarnaast biedt Beddengoed een volledig en up-to-date overzicht van de verschillende voorbehoedmiddelen met informatie over hun werking, de bescherming en de voor- en nadelen. Beddengoed bevat ook een hoofdstuk rond seksueel overdraagbare aandoeningen.

  • Jongeren vinden dat binnen relationele en seksuele vorming technische en biologische informatie aan bod moet komen maar geven ook aan dat ze meer informatie willen over de relationele aspecten van seksualiteit zoals verliefdheid, flirten en praten over relaties en seks (Advies Safe II onderzoek 2012, VSK 2010).
  • Van alle anonieme vragen die Jeugd en Seksualiteit ontvangt gaat 23% over veilig vrijen (Verslag noden en behoeften van jongeren rond relaties en seksualiteit, Jeugd en Seksualiteit 2011).

Leerkrachten, opvoeders, ouders en hulpverleners kunnen met Beddengoed een gesprek met jongeren opzetten, hen informatie mee geven en er natuurlijk zelf informatie uit halen.

Beddengoed werd gerealiseerd met medewerking van Domus Medica, Zin-d'erin(g) vzw en In Petto Jeugddienst. Beddengoed werd gerealiseerd met steun van de Vlaamse Overheid.

Is te gebruiken in combinatie met het spel 'IPuber' en 'Sexofoon'.


SAMEN KOMEN WE VERDER

Samen bouwen we aan Het Veilige Huis. Door kennis en ervaringen te delen. Naar elkaar te luisteren. Te vragen. En buiten de bestaande hokjes te denken.

Deel je specialisme met ons!

Het Veilige Huis organiseert geregeld lezingen en masterclasses voor ouders van een kind met een beperking en professionals. We merken dat de vraag naar specialistische masterclasses groot is ...

Lees meer

Wat kun jij doen?

Het Veilige Huis wordt gedragen door vrijwilligers. Aan enthousiaste mensen die zich hard willen maken voor een veiligere omgeving voor kinderen met een beperking hebben we dan ook nooit genoeg. Wil jij jouw steentje bijdragen aan Het Veilige Huis? Neem dan contact met ons op.Lees meer

Contact opnemen? Dat kan!

Stichting Het Veilige Huis
Postadres: Postbus 237
5240 AE Rosmalen
KvK 59114363
Twitter: @veiligehuis
Facebook: hetveiligehuis
Neem contact op

Back to top