Smalle banner

Heeft een vrouw ook een piemel?

vrouw-ook-piemelTitel: Heeft een vrouw ook een piemel?

Instrument: Literatuur voor begeleiders

Auteur: Erik Bosch

Verkrijgbaar: Via bibliotheek van Cello

Inhoud: Een praktisch boek met veel bruikbare handvatten! Het boek handelt over de zin van emancipatie op het gebied van seksualiteit en intimiteit in het leven van mensen met een verstandelijke beperking. Het boek confronteert je met jezelf ! Logisch: met jezelf treed je de ander tegemoet. Hulpverleners en verwanten kunnen veel betekenen voor mensen met een verstandelijke beperking.

Onderwerpen die aan bod komen zijn werkelijke emancipatie, bejegening: visie, attitude en kritische zelfreflectie. De methodiek van de hermeneutische cirkel, seksuele voorlichting in de praktijk! Het belang van de gewenste begeleidingsstijl ("het is de toon die de muziek maakt!").

Recensie: Het boek is luchtig, duidelijk, helder en met humor geschreven. Je leest het heel gemakkelijk in een keer uit. Dat is mij met studie boeken nog niet vaak overkomen. Je wilt steeds weten hoe het nu verder is gegaan met Marinus en zijn seksuele voorlichting. Dit voorbeeld maakt de theorie erachter goed te begrijpen. Wat me ook erg raakte in het boek is het feit dat er niet alleen aandacht besteed wordt naar hoe je nu seksuele voorlichting geeft aan licht verstandelijk beperkte maar dat er ook een duidelijke visie/ bejegening achter schuilgaat. Een heel mooie, uitgaande van het feit dat de cliënt centraal staat en als individu gezien en benaderd wordt en als een mens met een eigen verhaal. Hier wordt op ingespeeld en rekening mee gehouden tijdens de seksuele voorlichting. Mijn complimenten aan de schrijver!


SAMEN KOMEN WE VERDER

Samen bouwen we aan Het Veilige Huis. Door kennis en ervaringen te delen. Naar elkaar te luisteren. Te vragen. En buiten de bestaande hokjes te denken.

Deel je specialisme met ons!

Het Veilige Huis organiseert geregeld lezingen en masterclasses voor ouders van een kind met een beperking en professionals. We merken dat de vraag naar specialistische masterclasses groot is ...

Lees meer

Wat kun jij doen?

Het Veilige Huis wordt gedragen door vrijwilligers. Aan enthousiaste mensen die zich hard willen maken voor een veiligere omgeving voor kinderen met een beperking hebben we dan ook nooit genoeg. Wil jij jouw steentje bijdragen aan Het Veilige Huis? Neem dan contact met ons op.Lees meer

Contact opnemen? Dat kan!

Stichting Het Veilige Huis
Postadres: Postbus 237
5240 AE Rosmalen
KvK 59114363
Twitter: @veiligehuis
Facebook: hetveiligehuis
Neem contact op

Back to top