Smalle banner

Jongeren, seks en islam

jongeren-seks-en-islamTitel: Jongeren, seks en islam

Instrument: literatuur voor begeleiders

Auteur: Rachida Azough

Verkrijgbaar: Te leen via bibliotheek Cello/ te koop bij bol.com €12,99

Inhoud: Deze uitgave van Soa Aids Nederland behandelt de seksuele normen en ervaringen van de tweede generatie Nederlandse jongeren van Turkse en Marokkaanse afkomst. Het belang van het geven van voorlichting aan deze specifieke groep en de 'knelpunten' hierbij worden benadrukt.

Ook wordt aandacht besteed aan het spanningsveld tussen geloof en culturele tradities. De informatie is ontleend aan internetonderzoek van de Universiteit Maastricht, in samenwerking met verschillende druk bezochte websites. De bekende imam Abdulwahid van Bommel, die ook andere publicaties over islam en seksualiteit op zijn naam heeft staan, en diverse instanties hebben meegewerkt aan de totstandkoming van dit boek. Behalve veel statistische gegevens en achtergrondinformatie is er een hoofdstuk waarin de imam een aantal veel gestelde vragen van jongeren beantwoordt. Een mooi, kleurrijk vormgegeven naslagwerk met heldere teksten en veel verwijzingen naar andere literatuur en websites over dit onderwerp.


SAMEN KOMEN WE VERDER

Samen bouwen we aan Het Veilige Huis. Door kennis en ervaringen te delen. Naar elkaar te luisteren. Te vragen. En buiten de bestaande hokjes te denken.

Deel je specialisme met ons!

Het Veilige Huis organiseert geregeld lezingen en masterclasses voor ouders van een kind met een beperking en professionals. We merken dat de vraag naar specialistische masterclasses groot is ...

Lees meer

Wat kun jij doen?

Het Veilige Huis wordt gedragen door vrijwilligers. Aan enthousiaste mensen die zich hard willen maken voor een veiligere omgeving voor kinderen met een beperking hebben we dan ook nooit genoeg. Wil jij jouw steentje bijdragen aan Het Veilige Huis? Neem dan contact met ons op.Lees meer

Contact opnemen? Dat kan!

Stichting Het Veilige Huis
Postadres: Postbus 237
5240 AE Rosmalen
KvK 59114363
Twitter: @veiligehuis
Facebook: hetveiligehuis
Neem contact op

Back to top