Smalle banner

Sociale media in het speciaal onderwijs

Social media SOTitel: Sociale media in het speciaal onderwijs

Instrument: e-book voor docenten SO

Auteur: onder redactie van Remco Pijpers, Kennisnet

Verkrijgbaar: Gratis te downloaden of te lezen als web book via de site van Kennisnet

Inhoud: Hoe leer je kinderen in het speciaal onderwijs de do’s en don’ts van sociale media? Hoe kunnen deze scholen digitale media inzetten om leerlingen van 4 tot 20 jaar, meer bij de lesstof te betrekken? En hoe kunnen sociale media leerlingen helpen hun talenten te ontwikkelen?

Kennisnet laat leraren aan het woord over hun ervaringen. Ze geven ook praktische tips over hoe je deze kwetsbare doelgroep online én offline beschermt, weerbaar maakt en laat ‘vliegen’. De lessuggesties bij de portretten sluiten mooi aan op de digitale wereld van leerlingen. Deze uitgave is de opvolger van de inspiratieboeken ‘Sociale media op de basisschool’ en ‘Mediawijsheid op de basisschool’.

Recensie: “Ik heb het boek gelezen en ben er enthousiast over! Wat mij opvalt is dat het een zeer informatief boek is met volop tips. Het benadrukt het positieve van sociale media, waar ik een groot voorstander van ben, en het geeft de mogelijkheden en voordelen van sociale media aan.
Tevens is er aandacht besteed aan het negatieve karakter ervan, wat voor onze leerlingen moeilijk is te begrijpen. Gelukkig is het negatieve c.q. de gevaren van de sociale media niet dominant; het boek laat het positieve dominant zijn. We weten allemaal dat achter elk voordeel ook een nadeel verscholen zit. Het boek is hier open in.
Geweldig!!!”

Door Paul van Hees
Paul van Hees is werkzaam bij De Bodde, een ZMLK school gevestigd in Tilburg. Hij is leerkracht en verzorgt er, samen met een werkgroep, ook de implementatie van de lessen met betrekking tot lichamelijke ontwikkeling en seksualiteit.

Lees ook: Op de koffie bij…Paul van Hees


SAMEN KOMEN WE VERDER

Samen bouwen we aan Het Veilige Huis. Door kennis en ervaringen te delen. Naar elkaar te luisteren. Te vragen. En buiten de bestaande hokjes te denken.

Deel je specialisme met ons!

Het Veilige Huis organiseert geregeld lezingen en masterclasses voor ouders van een kind met een beperking en professionals. We merken dat de vraag naar specialistische masterclasses groot is ...

Lees meer

Wat kun jij doen?

Het Veilige Huis wordt gedragen door vrijwilligers. Aan enthousiaste mensen die zich hard willen maken voor een veiligere omgeving voor kinderen met een beperking hebben we dan ook nooit genoeg. Wil jij jouw steentje bijdragen aan Het Veilige Huis? Neem dan contact met ons op.Lees meer

Contact opnemen? Dat kan!

Stichting Het Veilige Huis
Postadres: Postbus 237
5240 AE Rosmalen
KvK 59114363
Twitter: @veiligehuis
Facebook: hetveiligehuis
Neem contact op

Back to top