Smalle banner

Vrienden en vrijers

vrienden-en-vrijersTitel: Vrienden en vrijers

Instrument: Koffertje met kaarten die over relaties en seksualiteit gaan. Aan de ene kant van de kaart is een tekening afgebeeld. Aan de andere kant staan vragen vermeld.

Inhoud: Vrienden & Vrijers is een spelmethode die het makkelijker maakt om met o.a. leerlingen, cliënten en cursisten te praten over de thema's het Lichaam, Vriendschap, Partners, Seksualiteit en Weerbaarheid.

De methode bevat onder andere 135 kaarten met afbeeldingen en vragen, een Hulpvragenkaart en een Actiekaart (downloaden). Elk thema is uitgewerkt in 27 kaarten met getekende situaties waarin één of meer mensen een rol spelen.

Ga aan de slag
– Breng een gesprek over de thema's tot stand.
– Onderzoek welke kennis aanwezig is en geef informatie.
– Maak ervaringen en gevoelens bespreekbaar.
– Ontdek knelpunten en bespreek dilemma's.
– Onderneem actie indien nodig.

Recensie: 'Het spel was erg waardevol voor de training seksualiteit en intimiteit in de hulpverlening die we dit jaar voor het eerst gaven aan studenten. Vrienden en Vrijers bleek veel positieve reacties uit te lokken. Studenten leerden door zelf dit spel te spelen over hun eigen gene en taboes heen te stappen, en te begrijpen welke plek seksualiteit inneemt in het leven van een verstandelijk beperkte cliënt.' Femke Schutten, docent SPH Hogeschool Utrecht.


SAMEN KOMEN WE VERDER

Samen bouwen we aan Het Veilige Huis. Door kennis en ervaringen te delen. Naar elkaar te luisteren. Te vragen. En buiten de bestaande hokjes te denken.

Deel je specialisme met ons!

Het Veilige Huis organiseert geregeld lezingen en masterclasses voor ouders van een kind met een beperking en professionals. We merken dat de vraag naar specialistische masterclasses groot is ...

Lees meer

Wat kun jij doen?

Het Veilige Huis wordt gedragen door vrijwilligers. Aan enthousiaste mensen die zich hard willen maken voor een veiligere omgeving voor kinderen met een beperking hebben we dan ook nooit genoeg. Wil jij jouw steentje bijdragen aan Het Veilige Huis? Neem dan contact met ons op.Lees meer

Contact opnemen? Dat kan!

Stichting Het Veilige Huis
Postadres: Postbus 237
5240 AE Rosmalen
KvK 59114363
Twitter: @veiligehuis
Facebook: hetveiligehuis
Neem contact op

Back to top