Smalle banner

Mag ik van jou

mag-ik-van-jouTitel: Mag ik van jou

Instrument: Kwartetspel

Verkrijgbaar: Bibliotheek Cello

Inhoud: Een spel met 29 thema's en 116 speelkaarten. Ook zeer geschikt om het gesprek aan te gaan met de cliënt.

Het kwartetspel zal bestaan uit minimaal 30 sets van 4 speelkaarten rond evenzovele thema's. Door middel van heldere, niet te kinderachtige en humorvolle tekeningen worden thema's als hygiëne, aanraken, zoenen, geslachtziekten, condoomgebruik, cyclus, gevoelens, zijn/haar lichaam, masturberen, weerbaarheid en grenzen aangeboden.

Afhankelijk van de te bespreken thema's kunnen de spelers bepalen met welke sets het spel gespeeld zal worden. De kracht van het spel zit hem ook in het ontbreken van tekst op de kaarten. Daardoor moeten spelers alles met naam en toenaam benoemen.

Recensie: "Mag ik van jou?" is een kwartetspel en een memoryspel bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking, met als doel op een zeer laagdrempelige wijze in gesprek te komen rond de thema's seksualiteit en intimiteit. Zowel cliënten als begeleiders, ouders, broers, zussen, vrijwilligers, zijn de beoogde spelers. De cliënt kan al spelenderwijs leren bewustere keuzes te maken, waardoor misbruik en grensoverschrijdend gedrag zullen verminderen. Begeleiders blijken tijdens testsessies minder last te hebben van handelingsverlegenheid bij het ter sprake brengen van deze onderwerpen.


SAMEN KOMEN WE VERDER

Samen bouwen we aan Het Veilige Huis. Door kennis en ervaringen te delen. Naar elkaar te luisteren. Te vragen. En buiten de bestaande hokjes te denken.

Deel je specialisme met ons!

Het Veilige Huis organiseert geregeld lezingen en masterclasses voor ouders van een kind met een beperking en professionals. We merken dat de vraag naar specialistische masterclasses groot is ...

Lees meer

Wat kun jij doen?

Het Veilige Huis wordt gedragen door vrijwilligers. Aan enthousiaste mensen die zich hard willen maken voor een veiligere omgeving voor kinderen met een beperking hebben we dan ook nooit genoeg. Wil jij jouw steentje bijdragen aan Het Veilige Huis? Neem dan contact met ons op.Lees meer

Contact opnemen? Dat kan!

Stichting Het Veilige Huis
Postadres: Postbus 237
5240 AE Rosmalen
KvK 59114363
Twitter: @veiligehuis
Facebook: hetveiligehuis
Neem contact op

Back to top