Smalle banner

Ontdek wie je bent. Een speurtocht naar jezelf.

ONTDEKTitel: Ontdek wie je bent. Een speurtocht naar jezelf.

Instrument: Cursus

Auteur: Van Bosch en Suykerbuyk

Verkrijgbaar: Bibliotheek Cello

Inhoud: Een map voor jongens en één voor meiden met computergeanimeerde werkvellen over je lichaam.

Het spel- en leermateriaal "Ontdek wie je bent, een speurtocht naar jezelf", bestaat uit een zeer praktische vormgegeven werkmap. Een persoonlijke voorlichtingsmap over "lichaamsbeeld". Veel mensen met een verstandelijke beperking kennen hun eigen lichaam niet of nauwelijks. Met deze werkmap, "Ontdek wie je bent", krijgt de cliënt meer kennis over zijn eigen lichaam: meer regie over zijn eigen leven.

Binnen deze werkmap doorloopt men het beeld dat de cliënt van zijn eigen lichaam heeft. Daarbij gaat men stap voor stap van de "geklede versie" naar de "naaktversie". Het werk- en leermateriaal is zo gemaakt dat de ondersteuner zelf een opbouw kan maken. Bijvoorbeeld van kleding, make-up, kleur haren, lichaamsdelen tot piemel en vagina.


SAMEN KOMEN WE VERDER

Samen bouwen we aan Het Veilige Huis. Door kennis en ervaringen te delen. Naar elkaar te luisteren. Te vragen. En buiten de bestaande hokjes te denken.

Deel je specialisme met ons!

Het Veilige Huis organiseert geregeld lezingen en masterclasses voor ouders van een kind met een beperking en professionals. We merken dat de vraag naar specialistische masterclasses groot is ...

Lees meer

Wat kun jij doen?

Het Veilige Huis wordt gedragen door vrijwilligers. Aan enthousiaste mensen die zich hard willen maken voor een veiligere omgeving voor kinderen met een beperking hebben we dan ook nooit genoeg. Wil jij jouw steentje bijdragen aan Het Veilige Huis? Neem dan contact met ons op.Lees meer

Contact opnemen? Dat kan!

Stichting Het Veilige Huis
Postadres: Postbus 237
5240 AE Rosmalen
KvK 59114363
Twitter: @veiligehuis
Facebook: hetveiligehuis
Neem contact op

Back to top