Smalle banner

'Ik en de ander'

Ik en de anderTitel: Werkboek 'Ik en de ander': samen in gesprek over intimiteit

Instrument: Werkboek

Auteur: uitgave van 's Heeren Loo, door Ria Beute, Robbin Kakebeen en Nel Gooren

Verkrijgbaar: Gratis te downloaden (pdf)

Inhoud: Iedereen kent onzekerheden als het gaat om aanraken en sociale omgang: gaan we zoenen of geven we alleen een hand? Wat zijn de regels op het werk of op vakantie in een ander land?

Jongeren met een (licht) verstandelijke beperking en hun omgeving hebben ook vaak moeite met sociale afstemming. Hoe leren zij dat? De handleiding 'Ik en de ander' geeft jongeren, ouders, begeleiders en gezinshulpverleners een eenvoudig en tegelijkertijd krachtig middel om met hun kind of cliënt passende omgangsregels in beeld te brengen. 's Heeren Loo ontwikkelde samen met Ria Beute (moeder van een zoon met het syndroom van Down) een werkboek. In ‘Ik en de ander' komen alle onderwerpen op tafel: afstand, nabijheid en intimiteit. Hierdoor is de handleiding een uitkomst voor alle partijen: de jongeren, ouders en begeleiders.

Naar de website van 's Heeren Loo


SAMEN KOMEN WE VERDER

Samen bouwen we aan Het Veilige Huis. Door kennis en ervaringen te delen. Naar elkaar te luisteren. Te vragen. En buiten de bestaande hokjes te denken.

Deel je specialisme met ons!

Het Veilige Huis organiseert geregeld lezingen en masterclasses voor ouders van een kind met een beperking en professionals. We merken dat de vraag naar specialistische masterclasses groot is ...

Lees meer

Wat kun jij doen?

Het Veilige Huis wordt gedragen door vrijwilligers. Aan enthousiaste mensen die zich hard willen maken voor een veiligere omgeving voor kinderen met een beperking hebben we dan ook nooit genoeg. Wil jij jouw steentje bijdragen aan Het Veilige Huis? Neem dan contact met ons op.Lees meer

Contact opnemen? Dat kan!

Stichting Het Veilige Huis
Postadres: Postbus 237
5240 AE Rosmalen
KvK 59114363
Twitter: @veiligehuis
Facebook: hetveiligehuis
Neem contact op

Back to top