Smalle banner

Q: Ik durf niet voor mezelf op te komen.

Ik durf niet voor mezelf op te komen. Wat nu?

Als de cliënt niet durft te doen wat onder de vorige staat beschreven, dan moeten we op een andere manier aan de slag. We gaan dan werken aan het zelfvertrouwen en zelfbeeld van de cliënt. Dat doen we onder andere met de methode 'Deurtje open deurtje dicht'. De cliënt moet eerst zichzelf beter leren kennen. We gaan kijken wie hij is, waar hij goed in is, trots op is, blij van wordt, wat mooie herinneringen zijn of leuke dingen die nog gaan gebeuren.
We zoemen als het ware in op de cliënt en belichten alles wat positief is. Dit is geen traject van een paar weken maar van een aantal maanden.
Als dat is afgerond gaan we kijken welke manier van 'opkomen voor jezelf' het beste bij de cliënt past. En dan zijn we weer bij vraag en antwoord 2.


SAMEN KOMEN WE VERDER

Samen bouwen we aan Het Veilige Huis. Door kennis en ervaringen te delen. Naar elkaar te luisteren. Te vragen. En buiten de bestaande hokjes te denken.

Deel je specialisme met ons!

Het Veilige Huis organiseert geregeld lezingen en masterclasses voor ouders van een kind met een beperking en professionals. We merken dat de vraag naar specialistische masterclasses groot is ...

Lees meer

Wat kun jij doen?

Het Veilige Huis wordt gedragen door vrijwilligers. Aan enthousiaste mensen die zich hard willen maken voor een veiligere omgeving voor kinderen met een beperking hebben we dan ook nooit genoeg. Wil jij jouw steentje bijdragen aan Het Veilige Huis? Neem dan contact met ons op.Lees meer

Contact opnemen? Dat kan!

Stichting Het Veilige Huis
Postadres: Postbus 237
5240 AE Rosmalen
KvK 59114363
Twitter: @veiligehuis
Facebook: hetveiligehuis
Neem contact op

Back to top