Smalle banner

Mirjam

Seksualiteit is een onderwerp waar nog een groot taboe op rust. De verstandelijke beperking is een extra dimensie erbij. Hoe mooi is het dan wanneer mensen vanuit verschillende geledingen elkaar daarin vinden en kunnen aanvullen.

Peet

Wie is er eerlijk over seksualiteit? Mensen met een verstandelijke beperking wél en dan hebben ze een beperking #martinedelfos”

Miranda

Het Veilige Huis voorziet in een behoefte aan informatie en openheid op het vlak van weerbaarheid en seksualiteit bij kinderen en ( jong-)volwassenen met een verstandelijke beperking.

Sanne

Er is veel behoefte aan informatie over seksualiteit voor mensen met een beperking. Mona Wat ik bij Het Veilige Huis doe, heeft veel raakvlakken met wat ik voor Cello doe. Dus erg zinvol! Lisa Hele leerzame en inspirerende lezing van #martinedelfos met dank aan @veiligehuis. Respect voor deze vrijwilligers!!

Mirjam

Dankzij Het Veilige Huis heb ik de ik pubertraining gevolgd en deze kan ik binnen mijn werk als ambulant ondersteuner op Praktijkscholen toepassen.

Miranda

Ik merk dat ik collega’s kan ondersteunen bij cases door met hen mee te denken vanuit de inspiratie die ik haal uit Het Veilige Huis.

Gerry

Mooi dat we elkaar vanuit ieders achtergrond kunnen inspireren en weten te vinden en daarmee bouwen aan Het Veilige Huis.

Arine

Er zijn zoveel mensen actief!

Jeanine

De bijeenkomst van Martine vond ik erg geslaagd. Zo zie je maar dat er veel animo is!

Jessie

Ga door met het aanbieden van lezingen om mensen in beweging te krijgen en daarmee openheid over weerbaarheid en seksualiteit in combinatie met een verstandelijke beperking te realiseren.

Geert

Gisteren weer vergadering gehad voor @VeiligeHuis. Fijn om bij te dragen aan meer weerbaarheid bij kinderen met een beperking.

Rieke

Ik hoop dat de bibliotheek van de grond komt, dat we nog meer kennis kunnen uitdragen, dat we zowel de ouders als de kinderen kunnen ondersteunen, misschien materiaal ontwikkelen voor ouders ter ondersteuning van de seksualiteit van hun kind….enzovoorts enzovoorts.

Arine

Genoeg te doen!

Gerry

Door de samenwerking tussen ouders en professionals heeft Het Veilige Huis een grote werkkracht waardoor al een aantal zaken bereikt is.

Miriam

Er is een breed netwerk dat zich wil inzetten voor Het Veilige Huis

 

SAMEN KOMEN WE VERDER

Samen bouwen we aan Het Veilige Huis. Door kennis en ervaringen te delen. Naar elkaar te luisteren. Te vragen. En buiten de bestaande hokjes te denken.

Deel je specialisme met ons!

Het Veilige Huis organiseert geregeld lezingen en masterclasses voor ouders van een kind met een beperking en professionals. We merken dat de vraag naar specialistische masterclasses groot is ...

Lees meer

Wat kun jij doen?

Het Veilige Huis wordt gedragen door vrijwilligers. Aan enthousiaste mensen die zich hard willen maken voor een veiligere omgeving voor kinderen met een beperking hebben we dan ook nooit genoeg. Wil jij jouw steentje bijdragen aan Het Veilige Huis? Neem dan contact met ons op.Lees meer

Contact opnemen? Dat kan!

Stichting Het Veilige Huis
Postadres: Postbus 237
5240 AE Rosmalen
KvK 59114363
Twitter: @veiligehuis
Facebook: hetveiligehuis
Neem contact op

Back to top