Smalle banner

Over ons

Wie zijn wij?

Beeldmerk Bijzonder GewoonHet bestuur en de werkgroep Het Veilige Huis bestaat uit een diversiteit aan mensen die direct of indirect in hun privéleven of beroepspraktijk te maken hebbenmet seksuele opvoeding van kinderen met een beperking. Denk aan ouders, opvoeders, beleidsmakers en mensen uit zorg, welzijn en onderwijs. De kracht van het bestuur en de werkgroep is de diversiteit van de leden en het feit dat niet organisatiebelangen maar het collectieve doel voorop staat: het zorgen voor een veilige omgeving voor kinderen met een beperking door weerbaarheid te bevorderen en seksualiteit bespreekbaar te maken.Het veilige huis is een ouderinitiatief ontstaan uit Stichting Bijzonder Gewoon.

Even voorstellen:

Bestuur Het Veilige Huis

ArineArine van Neutegem

Beroep en organisatie: Bestuurslid Bijzonder Gewoon
Visie:  Mijn zoon heeft een verstandelijke beperking. Hij is ondertussen langer dan ik maar slaapt nog met zijn knuffeltjes. Het verschil tussen zijn lijf en ontwikkeling is erg groot. Als ouder wil ik proberen dit zo goed mogelijk te begeleiden. Voor Het Veilige Huis zet ik me dan ook in om informatie te verzamelen, in de hoop dat andere ouders daar ook iets aan hebben. Ik probeer de ontwikkelingen te volgen en ga in gesprek met inspirerende mensen die een bijzondere kijk hebben, op wat mij zo dicht aan het hart ligt.

RiekeRieke Beekwilder

Beroep en organisatie: Psycholoog, betrokken bij Bijzonder Gewoon voor het geven van de 'Ik Puber' training.
Belang onderwerp: Elk kind verdient gepaste voorlichting, juist ook wanneer informatieverwerking niet zomaar vanzelf gaat.
Visie: Elke persoon heeft zijn unieke krachten en mogelijkheden. Deze zijn bijzonder waardevol en het benadrukken en gebruiken van deze eigenschappen helpt iemand vooruit.

MiriamMiriam de Werd


Beroep en organisatie: beleidsmedewerker bij het Centrum Jeugd en Gezin/GGD
Belang onderwerp: weerbaarheid is een vaardigheid die duidelijkheid biedt en grenzen stelt en daarmee bevrijdend werkt. Weerbare kinderen zijn kinderen die ontdekken dat hun vrijheid, de mogelijkheid om jezelf te zijn, de moeite van verdedigen waard is, maar dat ook de vrijheid van andere kinderen gerespecteerd dient te worden. Weerbaarheid is een vaardigheid die in alle settings (thuis, school / werk en bij vrienden) bruikbaar is en de basis geeft om jezelf te zijn. Een zeer belangrijk thema dus.
Visie: ik zie het veilige huis als een plek om met elkaar samen te werken en elkaars kennis en contacten te benutten om zo de weerbaarheid van kinderen met een beperking een boost te geven.
 

Werkgroep Het Veilige Huis

WerkgroepHet bestuur wordt gesteund door een actieve werkgroep. Ze delen hun ervaring en stellen hun kennis beschikbaar op het gebied van weerbaarheid en seksuele opvoeding. De werkgroep bestaat uit: Miranda Goossens - MEE, Mona van de Sloot - Cello, Dilana Schaafsma - Fontys Hogeschool - Geert van den Heuvel - Ouder.

Stichting Het Veilige Huis

Het Veilige Huis is een initiatief geboren uit Stichting Bijzonder Gewoon. Het dagelijkse bestuur van beide stichtingen bestaat uit ouders die zelf een kind hebben met een beperking en zich vrijwillig inzetten om de leef- en leeromgeving van 'bijzondere' kinderen te verbeteren.

Het initiatief wordt verder ondersteund door:
Gemeente 's Hertogenbosch, GGD m.n. Wish-training, Centrum Jeugd en Gezin, Cello, Fontys Pedagogiek, MEE, Amarant Ouder en Kind project, de Hondsberg polikliniek seksuologie, Provinciale GezondheidsRaad, Stichting ZML Noordoost Brabant en Hub Noord-Brabant.

 

SAMEN KOMEN WE VERDER

Samen bouwen we aan Het Veilige Huis. Door kennis en ervaringen te delen. Naar elkaar te luisteren. Te vragen. En buiten de bestaande hokjes te denken.

Deel je specialisme met ons!

Het Veilige Huis organiseert geregeld lezingen en masterclasses voor ouders van een kind met een beperking en professionals. We merken dat de vraag naar specialistische masterclasses groot is ...

Lees meer

Wat kun jij doen?

Het Veilige Huis wordt gedragen door vrijwilligers. Aan enthousiaste mensen die zich hard willen maken voor een veiligere omgeving voor kinderen met een beperking hebben we dan ook nooit genoeg. Wil jij jouw steentje bijdragen aan Het Veilige Huis? Neem dan contact met ons op.Lees meer

Contact opnemen? Dat kan!

Stichting Het Veilige Huis
Postadres: Postbus 237
5240 AE Rosmalen
KvK 59114363
Twitter: @veiligehuis
Facebook: hetveiligehuis
Neem contact op

Back to top