Smalle banner

Het Veilige Huis

Als het aan ons ligt, hebben organisaties seksuele opvoeding en weerbaarheid straks als speerpunt opgenomen in hun jaarplan. Kijken professionals kritisch naar hoe ze omgaan met seksualiteit in hun beroepspraktijk en hoe ze dat kunnen verbeteren. Weten opvoeders hoe ze seksualiteit bespreekbaar kunnen maken en waar ze terecht kunnen voor vragen over seksuele opvoeding. En ondersteunen ouders en professionals elkaar daarin.

We willen dat bereiken door communicatie en kennis delen en vermenigvuldigen. We bouwen aan onze site - een groeiende bron van kennis -, gaan in gesprek met ouders, professionals, studenten en bestuurders van instellingen en scholen, organiseren praktische workshops, lezingen en werken mee aan de ontwikkeling van materialen en onderzoek.

HetVeiligeHuis.nl

Op deze site vind je een groeiende verzameling van informatie, boeken, verhalen, tips, workshops en projecten rondom seksuele opvoeding, puberteit en weerbaarheid van kinderen met een verstandelijke beperking. Je kunt vragen stellen aan ervaringsdeskundigen in ons ouderpanel, zelf ervaringen en informatie delen en meedenken over verbeteringen van zorg en voorlichting.

Wat we doen

SAMEN KOMEN WE VERDER

Samen bouwen we aan Het Veilige Huis. Door kennis en ervaringen te delen. Naar elkaar te luisteren. Te vragen. En buiten de bestaande hokjes te denken.

Deel je specialisme met ons!

Het Veilige Huis organiseert geregeld lezingen en masterclasses voor ouders van een kind met een beperking en professionals. We merken dat de vraag naar specialistische masterclasses groot is ...

Lees meer

Wat kun jij doen?

Het Veilige Huis wordt gedragen door vrijwilligers. Aan enthousiaste mensen die zich hard willen maken voor een veiligere omgeving voor kinderen met een beperking hebben we dan ook nooit genoeg. Wil jij jouw steentje bijdragen aan Het Veilige Huis? Neem dan contact met ons op.Lees meer

Contact opnemen? Dat kan!

Stichting Het Veilige Huis
Postadres: Postbus 237
5240 AE Rosmalen
KvK 59114363
Twitter: @veiligehuis
Facebook: hetveiligehuis
Neem contact op

Back to top